Kokios yra 2021-ųjų vasaros šukuosenų tendencijos?

Kokios yra 2021-ųjų vasaros šukuosenų tendencijos? Vasara – švenčių laikotarpis, tad plaukų stilistams pats darbymetis. Neretai meistrams tenka paplušėti formuojant garbanas, kurias lietuvaitės renkasi tik ypatingoms progoms. Visgi galutinis rezultatas priklauso ne tik nuo meistro profesionalumo, bet ir plauko struktūros ar pasiruošimo prieš sėdant į stilisto kėdę. Itališkų plaukų formavimo prietaisų „Upgrade“ prekės ženklo ambasadorė, plaukų stilistė Greta Labalaukienė dalinasi šios vasaros šukuosenų tendencijomis bei naudingais patarimais, kokią šukuoseną rinktis ir ką daryti, kad garbanos išliktų ilgiau.

Vasarą sugrįžta paplūdimio bangos

Kokios yra 2021-ųjų vasaros šukuosenų tendencijos? Jau kelis metus iš eilės  vasaros sezonu karaliauja lengvas, natūralus įvaizdis. „Merginos prašo lengvų bangų, kurios atrodytų taip, jog joms nereikėjo dėl jų dėti jokių pastangų. Pastebėjau, kad kiekvienos klientės įsivaizdavimas, kaip atrodo natūraliai atrodančios bangos, yra labai skirtingas. Paplūdimio bangomis gali būti vadinami daugybė skirtingų bangų stilių, o joms išgauti naudojama įvairiausios technikos, pradedant  įprastu drėgnų plaukų pynimu, baigiant garbanojimo žnyplėmis,“ – pasakoja plaukų stilistė Greta, pridurdama, jog dažnai klaidingai manoma, kad lengvos bangos ar garbanos formuojamos žemesne temperatūra, todėl mažiau kenkia plaukui – joms suformuoti taip pat reikia karščio. „Mažiausiai žalos plaukams galima padaryti naudojant apsaugos nuo karščio priemones bei infraraudonųjų spindulių prietaisus, kurių spinduliai šildo plauką iš vidaus, nekaitina oro aplink, todėl tą patį rezultatą galima išgauti žemesne temperatūra nei su įprastais prietaisais,“ – sako Greta.

„Kai norisi ne garbanų, o bangų, jas išgauti taip pat yra daugybė technikų, tačiau pats lengviausias ir paprasčiausias būdas  – Upgrade Newave prietaisai, kurių speciali forma ir išlinkimai leidžia be jokio vargo suformuoti tobulas bangeles,“ – pasakoja Greta Labalaukienė. Pasak meistrės, toks bangavimas tinka ne tik ilgaplaukėms, bet ir trumpų plaukų savininkėms.  Natūralumo šukuosenai suteiks lankeliai, kaspinėliai, nedideli, žemai surišti kuodeliai ir paliktos kelios sruogos.

Turite klausimų? Rašykite mums į Facebook paskyrą

Tobulos garbanos: nuo ko priklauso, kiek jos išlaikys vasaros metu?

„Garbanų yra įvairiausių tipų: klasikinės, holivudinės, retro, lengvos, sunkios, spiralinės, afro garbanėlės. Dažniausiai rodydamos į klasikines, tobulai suformuotas garbanas, klientės sako norinčios holivudinių garbanų,“ –  stilistė Greta Labalaukienė atvirauja, kad dėl kai kurių bangų apibūdinimo nesutaria net ir patys specialistai. – „Holivudinės garbanos – tai yra ypač masyvios, didelės bangos, kurioms suformuoti reikia ilgesnių ir paslankesnių plaukų, tuo tarpu klasikinės garbanos yra spiralės formos, atskiros, ypač tinka smulkioms merginoms“.

Pasak stilistės, dažnai šukuosenos sėkmė priklauso ne tik nuo technikų išmanymo ar plauko struktūros, bet ir pasiruošimo. Norint išgauti gražias garbanas, svarbu bent 2 kartus ištrinkti galvą šampūnu, nenaudoti kaukės ar balzamo. Tokiu atveju plauko žvynelis lieka atsidaręs – tai reiškia šiek tiek šiurkštesnį ir kibesnį plauką, dėl ko paprasčiau formuoti garbanas. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, kad šampūnų bei formavimo priemonių sudėtyje nebūtų aliejų ar silikonų. Geriausia naudoti produktus, kurie plaukams suteikia sausumo efektą, dažniausiai tokios priemonės yra skirtos didinti plaukų apimtį. Labai svarbu plaukus išdžiovinti natūraliu būdu,  nenaudojant šepečio. Jeigu džiovinate namuose, rekomenduojama tai daryti pavertus galvą žemyn, kad plaukai įgautų purumo.

„Ar prisimenate, kai moterys sukdavo plaukus suktukais, dar vadinamais bigudukais, garbanos išsilaikydavo net iki savaitės – taip  būdavo todėl, jog plaukai džiūdavo ilgesnį laiką. Šiek tiek imituojant tą patį procesą pačioms namuose, galima susukti plaukus žemesnėje temperatūroje, pavyzdžiui 150°C temperatūroje šiek tiek prailginant formavimo procesą ir susegti gautas garbanas keliolikai minučių, kol šios visiškai atvės – taip gautos garbanos išsilaikys kur kas ilgiau,“ – pataria stilistė Greta.

Be abejo, vienas svarbiausių aspektų garbanos išsilaikymui – tai fiksavimo priemonės. Jas galima naudoti tiek prieš garbanų formavimą, tiek po. Tiesa, labai svarbu palaukti, kol lakas išdžius ir tik tada sukti prietaisą.

Šukuoseną formavome Upgrade FreeStyle prietaisu, sukurtu profesionalams:

Tiesūs plaukai ir ponytail

„Vasaros šukuosenos turi būti  ne tik gražios, bet ir funkcionalios. Jeigu matau, kad plaukas nėra paslankus, o diena laukia išties karšta, kuri dienos pabaigoje greičiausiai pasibaigs ir maudynėmis, siūlau tiesinti plaukus,“ – pasakoja stilistė. –  „Jeigu tiesinimas atrodo pernelyg kasdieniškai, tuomet  ištiesinus plaukus, rišame į vadinamą ponytail uodegą, ją paliekant tiesiais plaukais arba stambiomis spiralėmis sugarbanojant galus. Tokia šukuosena tinka ir į ofisą, susitikimą, pasimatymą ar bet kokia kita proga.“  Pasak specialistės, net ir ištiesinti plaukai gali atrodyti nepriekaištingai, žvilgėti, jeigu bus naudojami prietaisai su turmalino keramika – specialiu mineralu, kuris atstato teigiamų ir neigiamų jonų balansą, todėl plaukai nesišiaušia, labiau blizga. Dar vienas pastebėjimas – ištiesinus plaukus, labiausiai merginos bijo lietaus, nes vos tik gavus drėgmės – jie kaip mat išsipučia. Naudojant infraraudonųjų spindulių tiesintuvus Upgrade Infrared , plaukas nėra deginamas, jame užrakinama drėgmė, todėl plaukas nelinkęs jos įgerti. Tokiu atveju galima būti ramiai, kad plaukai atrodys nepriekaištingai iki pat vakaro ar ilgiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *